Du som vill sprida ljus genom betydande design

BAKGRUND

Nu är det dags för nästa steg och att tillkalla förstärkning. Ensam kommer aldrig någonsin vara starkast anser jag och min längtan efter att teama upp mig har funnits på min önskelista och visionboard länge. Och nu kommer jag aktivt söka efter rätt person, kan det vara du eller någon du känner, snälla sprid och dela. Tack på förhand!

Hej, Emmeli Ahlander heter jag, jag startade min business för två år sedan, vid sidan av mina studier. Jag hade en längtan att få designa meningsfulla kort och posters med budskap som berör och i en design som är enkel där texterna får fokus. Det började med att jag gjorde designer jag ville omge mig med, både i mitt hem och som påminnelser i vardagen att vi alla duger som vi är, att vi har något att uträtta och att vi ska våga vara oss själva och stå för dem vi är. Mycket pepp, styrka och power som fokus men också mycket kärlek.

Jag fick förfrågningar från vänner och familj och därefter hörde deras vänners vänner av sig (som jag inte kände) vilket resulterade i att jag ställde ut på designmarknaden i Jönköping i april 2017 som ett test för att se om det var något att satsa vidare på, responsen där sa att det var det. Fick mina första återförsäljare strax därefter, byggde upp min webbshop. Ställde ut på Formex januari och augusti 2018 och har idag en säljare i norr och närmare 30 återförsäljare i Sverige och Finland men med kontakter även i USA och Australien.


ANLEDNINGEN

Då jag fram till hösten förra året drev mitt företag vid sidan av min anställning har jag hela tiden kämpat med att få ihop tiden och att räcka till och ge bästa servicen till mina återförsäljare och kunder. Jag tycker det är otroligt viktigt med relationer och att visa omtanke, förståelse och att serva och hjälpa på bästa sätt. Något som jag känner att jag inte hunnit med på det sätt jag skulle vilja. Sedan i höstas driver jag mitt företag på heltid men där mitt fokus fortfarande är att hjälpa företag med deras marknadskommunikation genom tjänster inom grafisk design och art direction men jag brinner inte desto mindre för mina produkter som alltid haft en betydande plats i mitt hjärta. Jag vill att människan ska stå i fokus för min design oavsett om det gäller mina produkter eller tjänster – där är min drivkraft.

Därför söker jag nu en person (tjej) som kan komplettera mig, relatera till mina produkter som främst har som syfte att sprida ljus, stärka, lyfta, peppa och glädja människor med dess texter och budskap och genom en minimalistisk och typografisk design som ska kunna leva länge och uppmuntra där det placeras och vara del i ett sammanhang tex. i hemmet, den offentliga miljön eller på arbetsplatsen.

Upplägget kan diskuteras och därmed arvodet beroende på ansvarsområden.


MIN ÖNSKELISTA


Jag behöver hjälp med;

 • Följa upp mina befintliga återförsäljare, hjälpa dem och underlätta för inköp, främst genom telefonsamtal, (ibland om möjligt genom besök och mail).
 • Följa upp (främst genom telefonsamtal) intressenter som jag fått på mina mässor och på andra sätt.
 • Hitta smarta sätt att effektivisera arbetssättet ”från beställning – skicka till tryck – till packning – att skicka och sedan uppföljning”.
 • Förslag på arbetsflöde 1 – försäljning och distribution: du säljer in, tar emot beställningen, skickar den till mig som skickar den på tryck. Tryckeriet skickar produkterna till dig, du packar produkterna och skickar till butiken.
 • Förslag på arbetsflöde 2 – enbart försäljning (och marknadsföring): du säljer in, tar emot beställningen och skickar den till mig som tar hand om resten.

Jag skulle oxå gärna vilja ha hjälp med;

 • Marknadsföring på sociala medier och eventuellt nyhetsbrev.
 • Att jobba med och uppdatera ny webbshop.
 • Komma med egna idéer och tankar på utveckling, förbättringar och lösningar för process och varumärke.

Jag önskar någon som;

 • Tycker om och kan relatera till EA. Design Studios produkter.
 • Som drivs av att skapa värde och bry sig om människor.
 • Är social, service minded och utmanas av utveckling och att hjälpa människor genom framtidens försäljning där vi ser till kundernas bästa.
 • Har ett intresse för nytänkande och digital marknadsföring som skapar relationer inom sociala medier (främst instagram men gärna t.ex. Pinterest).
 • Är strukturerad och tycker om planering, att effektivisera arbetsflöden och att utvecklas.
 • Som gärna vill växa tillsammans med företaget och se vad det kan leda till.

Vad du kan förvänta dig av uppdraget och att arbeta med mig;

 • Att engagemang lönar sig både ekonomiskt och på djupet
 • Känna meningsfullhet
 • Skapa viktiga och värdefulla relationer
 • Lära sig mer om att driva företag
 • Lära sig mer om marknadskommunikation och design
 • Få ta del av kurser och utbildningar samt nätverk
 • Tillgång till arbetsplats i min studio i Sävsjö (Du skulle kunna bo var som helst men det hade varit fint att ha dig i Småland, gärna Jönköpings län så att vi får tillfälle att ses med jämna mellanrum men arbetet kan för all del ske på distans.
VISIONEN

Min förhoppning är att hitta en person där vi tillsammans kan skapa något större och ännu bättre men att det får ge sig lite med tiden utifrån vem du är och vad du vill och hur det känns. Mitt främsta fokus och hjärta ligger i idé och skapande-processen tillsammans med att budskapen ska inspirera och beröra, göra någon form av skillnad för mottagaren.

Resten lämnar jag med varm hand till den person som känner sig träffad och inspirerad av uppdraget och tillsammans tror jag att vi skulle kunna göra stor skillnad och det finns otroligt mycket att göra för rätt person och en hel del att tjäna beroende på försäljning och engagemang. På vägen är jag övertygad om att du kommer att lära dig väldigt mycket, ha roligt, umgås och prata med fantastiska människor och då jag hoppas och tror att jag även kan hjälpa dig och inspirera dig på din väg framåt mot dina mål och drömmar.

Arbetet ses i dagsläget som en bisyssla och extrainkomst och inte något du enbart kan ha som levebröd. Även om jag hoppas och har större visioner för framtiden.

Låter det något som skulle vara intressant för dig. Skriv några rader och svara på frågorna;

 • Vad vill du?
 • Vad har du?
 • Hur gör du?

Jag tar emot ansökningar och förfrågningar löpande och satt slutdatum till 10 mars. Jag ser fram emot att lära känna dig som söker!

PROCESSEN

Jag kommer att svara alla som söker men välja ut de som jag känns bäst utifrån det jag söker och behöver. Vi kommer att pratas vid och ”känna” på varandra och när vi ”klickat” så går vi vidare och diskuterar kring upplägg, avtal, arvode så att allt sker rätt och riktigt och känns tryggt för båda parter.

Har du några ytterligare frågor till mig är du varmt välkommen att kontakta mig dit även ansökningarna skickas.

Tel; 0737722777 mail; hej@emmeliahlander.se

Allt det bästa,

✨ Emmeli