TACK FÖR DET HÄR ÅRET!

Året 2018 sammanfattar jag som ett händelserikt och lärorikt år. Som alla år har det sina ups & downs men att ta sig tiden att faktiskt gå igenom varje månad och varje avgörande händelse har gett mig mycket, det blir inte bara ett bra avslut för året som gått utan det ger också en tydligare start för de intentioner jag vill sätta för året vi har framför oss. Häng med på mitt 2018 och hoppas mina lärdomar och insikter även kan vara värdefulla för dig att ta del av.

JANUARI

2018 startade med en raketfart. Eftersom jag under hösten 2017 hade anmält mig till Formex blev det mitt största fokus denna månad. Jag visste nog inte riktigt då vad jag gett mig in på, dvs. hur mycket tid, planering och förberedelse som krävdes (mer om det i ett annat inlägg framöver). Planeringen ägnade jag större delen av julledigheten åt och eftersom jag fick erbjudande om att delta även på Öppet Hus Expos mässa på Elmia i Jönköping veckan innan Formex, tänkte jag att det var en bra mjukstart och när allt redan var planerat.

Lite overkligt när jag tänker på det. Det var ju bara ett år tidigare jag bestämt mig för att jag själv en vacker dag skulle stå med mina egna produkter på Formex, tänkte då inom en 5-10-årsperiod var rimligt. Då hade jag inte ens några produkter och nu stod jag där, ett år senare med mitt alldeles egna produktsortiment som jag byggt upp under 2017 och med både webbshop och flera fina återförsäljare. Obeskrivlig känsla.

Planen med Formex var att etablera EA. Designs produkter, möta spännande människor, få fler återförsäljare, hitta samarbeten och att få hänga med likasinnade. Helt ärligt så var det ganska så slitsamt och av anledningar ingen kunde råda över blev det inte riktigt som planerat MEN med det sagt var det en riktig boost, både för mig själv och för EA. Den fina respons produkterna och jag fick från besökare på mässan var överväldigande och att göra slag i saken, att nå sina drömmar, det är en stor vinst bara det.

Mässorna resulterade i fler fina återförsäljare varav en internationell, återkommande kunder, nya spännande samarbeten och möten med likasinnade. Så tacksam för att flera drömmar där och då gick i uppfyllelse.

Lärdomar under januari
 • ”the power of giving” – genom att ge och inleda samtal kan vara starten till något mycket större
 • Tänk efter två gånger. Säg inte ja direkt. Värdera dig själv och din tid.
 • Vikten av att ha drömmar och mål och vart de kan ta dig ”chase your dreams, follow your passion”.
Tacksam för i januari
 • Jag känner stor tacksamhet till alla som ställde upp för mig på mässorna. Inte minst min älskade make som byggt upp hela montern efter mina önskemål, som följde med när jag var som mest nervös och hjälpte mig att rigga upp allt så som jag hade planerat och ville ha det. Hans stöd och lugn är ovärderligt för mig när jag stressar upp mig.
 • Min Storfamilj – som stöttar, uppmuntrar, ställer upp som barnvakter och är trogna kunder till EA. <3
 • De som betytt lite extra för att kunna genomföra Formex; Jenny Granlund & Emma Sjödin som sådde frön redan året innan när jag hjälpte dem i deras monter. Jenny på Magasin22 som lånade ut sin fina soffa, Peter på Bröderna Andersson som lånade ut belysning, min bror och hans chef på Lobsiens Elteknik som lånade ut släpet, Evelina Janzon som hjälpte till att skissa på mässdesignen. Tänk va oerhört värdefullt det är att omge sig med så genuint generösa människor.
 • Mig själv – att jag trotsar mina rädslor och gör fastän att jag inte alltid vågar.

FEBRUARI

Ny Huskatalog för SmålandsVillan

Februari månad innebar fortsatt mycket jobb. Mycket både på jobbet med planering av konferens, ny huskatalog, marknadsföring av ny husmodell, nytt kundmagasin samt ny varumärkeskampanj, alla med deadline mars/april. Extremt roliga och kreativa projekt allihop där jag verkligen fick utlopp för min passioner att kreativt bygga ett hållbart varumärke på olika sätt. Februari innebar också en del vabbande och vobbande, jag fick ta med mycket av jobbet hem för att hinna i tid, det gjorde att jag kände jag mig konstant otillräcklig, både på jobbet, EA. och framförallt min familj.

Resultatet och responsen av allt arbete under perioden gav på något sätt lön för mödan och jag är stolt över det arbete och det vi åstadkom denna period. 🙂 Jag tröstade mig med att det skulle lugna ner sig snart… orkar jag bara lite till så får jag återhämta mig sen. 😉 (Vet inte riktigt hur många gånger jag omedvetet lurat mig själv med dessa ord…)

Jag hann under månaden även med ett intressant möte med ny kund och samarbete som stärkt mig på flera plan och som kom att betyda mycket. Ett samarbete jag ser fram emot att fortsätta framöver. Utveckling är en viktig del av livet för mig och att få umgås med likasinnade. Därför ville jag verkligen prioritera kvällsföreläsningen med nätverket Jane som hade temat ”Let all your dreams come true”. Det kom på något sätt väldigt lägligt och hjälpte mig att fundera över min situation och vart jag är på väg…

Lärdomar i februari
 • Det går inte vara alla till lags eller vända ut och in på sig själv hur mycket man än vill – det är bara vi själva som vet vart vår gräns går om vi verkligen lyssnar och känner efter.
 • Föreläsningen med Jane ”Let all your dreams come true” var ett wake up call och gav mig perspektiv och insikter som fick mig att ännu mer vilja satsa på EA. Planen satte jag då till att gå från anställning till helt egen under 2020.
Tacksam för i februari
 • Familjen som stöttar upp när jag känner att jag inte räcker till trots att de tycker att jag just då jobbade alldeles för mycket.
 • Anette som ”tussade” ihop mig med det grymma företaget 925 by Faith.
 • Linda som hörde att jag drömde om att ha en mentor att bolla med i mitt företagande och som fångade upp det och lotsade mig rätt.

MARS

Mars fortsatte med full fart. Konferensen med SmålandsVillan och Myresjöhus ägde rum och blev succé. Fint kvitto efter allt arbete. Jag som var med som både arrangör och hade tillsammans med min kollega ett pass i schemat där vi pratade om våra planer för varumärket framöver. Det kändes väldigt uppskattat och vi fick mycket fin respons efteråt. Jättekul!

Jag är också glad för att jag deltog i en frukostföreläsning med Cajsa Tengblad. Föreläsningen gav mig både skratt, ”aha-upplevelser” och igenkänning. Hon pratade om prestationsprinsessan i oss och hur viktigt det är att vara snäll mot sig själv och att jobba med sin självbild. Köpte med mig några fina böcker hem.

Första mötet med min mentor Elin Ginal som är grundare och ägare av det superfina företaget Grafitgrå. Vårt möte var överväldigande positivt och jag fick med mig så mycket goda insikter, hjärta och värme av att vara i Grafitgrås lokaler och att få prata och bolla tankar och idéer med Elin. Tack Linda för att du såg att vi skulle passa ihop.

Mitt i alltihop publicerades jag med ett heluppslag i Smålands Dagblad, en artikel om min resa, mina drömmar och förhoppningen om att inspirera andra att våga nå sina mål drömmar. Tacksam för journalist Caj Kjällmalms arbete med artikeln och att han sammanfattade och fångade upp det jag berättade så bra. Jag blev också oerhört glad över den fina respons från människor som läst artikeln och som verkligen uppskattade den. Det var precis det jag önskade. Kan du inte läsa artikeln på deras webbsida finns den i en artikel på eadesignstudio.se.

Lärdomar i mars
 • Sätter man intentionen innan att det kommer gå bra – då går det också väldigt bra.
 • Jag ställde ut med EA under ett event som inte blev riktigt bra. Det jag tog med mig därifrån var att jag kanske inte ska hoppa på allt. Utan höra mig för lite mer, ha lite önskemål och fundera på om det är rätt forum och/eller om det är värt tiden?
 • Betydelsen av att umgås med likasinnade som förstår, stärker, peppar och inspirerar på olika sätt.
Tacksam för i mars
 • Tacksam till mötet med Elin Ginal och Cajsa Tengblad två fina förebilder och medsystrar.
 • Nya samarbeten och nya bekantskaper med grymma människor – Sandra Furulund, Pauline Sullivan & Amanda Thörn för att nämna några.
 • Att umgås med Sofia Beijer som tog med mig på Guldäggsvernissage på Bolt.

APRIL

April fortsatte med produktlansering för SmålandsVillans nya husmodell Villa Drömminge, där jag jobbat med känslan och innehållet i 3D-bilderna och fokus på den nya varumärkeskampanjen ”Mycket hus för pengarna” tillsammans med lansering av nytt kundmagasin: Självklart och ny huskatalog som jag ansvarat för.

Jag påbörjade kurs inom digital marknadsföring. Vi hämtade vår nya fina bil och hade givande och produktiva möten. Förutom det deltog jag på en rad event; Mål & Drömmar, en föreläsning med Anna Volby, En söndag på Grosseriet och Tjejkväll på Mofas Hus där jag ställde ut med EA. Design på samtliga. Avslutade månaden med att besöka min vän Emilia som hade stor vernissage i Karlstad och där jag fått uppdraget att göra skyltar och kringmaterial.

Så här i efterhand är det kanske lätt att se att det inte riktigt funkar att köra på så här späckat under en längre tid utan att faktiskt bli sjuk. Där och då var det vardag och något jag nästan varit lite stolt över att kunna jongera allt samtidigt. Jag insåg aldrig att jag skulle kunna bli sjuk eftersom jag tyckte att allt var så roligt. Men mot slutet av april var det inte så roligt längre. Jag kände pressen från alla håll och kanter, olika symtom som jag förstått senare var pga stress och känslan av att jag inte kunde ta mig ur ekorrhjulet hur jag än försökte. 

I slutet av månaden bröt jag ihop och trodde jag behövde ta ett par dagars vila och sedan vara på benen igen. Min läkare förstod bättre och sjukskrev mig. Något jag där och då tyckte var både ett otroligt nederlag, otäckt och läskigt – vad skulle hända nu? Min läkare sa att jag var en hårsmån i från den berömda väggen och skulle jag köra på ett tag till så var risken stor att jag skulle dundra in i den ordentligt och då skulle tiden för återhämtning bli betydligt längre.

En date med maken, sällskap i goda vänners lag och föreställningen Elefanten i Rummet en ljummen försommardag kunde pigga upp för en stund.

Lärdomar i april
 • Det handlar inte om huruvida man är stark eller svag. Det handlar om att man vill för mycket. Som min doktor sa – det är inte lata personer som blir sjuka i utmattning, det är drivna som vill mycket…
 • Det spelar ingen roll hur mycket jag ger och ger och tycker att andra borde se det, det är fortfarande mitt ansvar att ta hand om mig själv och sätta gränser. Jag har ansvar för mig och mitt liv.
Tacksam för i april
 • Min läkare som såg mig när jag själv inte ville eller va redo att se det som höll på att hända och som sa det jag behövde höra.
 • Min man som fortsätter stötta i vått och torrt och barnen som bidrar på sina sätt.
 • Sandra som tog med mig ut på en välbehövd spadag och personlig konferens i Hok.

MAJ

Min sjukskrivning har precis börjat och jag har inte alls landat i att jag är sjuk. Jag känner mig orolig och stressad över att inte ha kontroll över situationen och behöver hitta lösningar och planer för framtiden. Jag försöker göra allt min läkare sagt åt mig, och prestera även i att vara en ”duktig” sjukskriven men mitt inre kan inte riktigt slappna av.

Jag som trodde att det skulle räcka med några dagars vila insåg att jag behövde mer tid. När månaden gått hade jag med nöd och näppe landat i min situation och kände mig inte alls redo för något annat än att bara vila i massor. Jag kände mig så trött och frustrerad över att jag hamnat där jag hamnat.

Fick en lugn och avkopplande helg i Stockholm med maken hos goda vänner som var ett fint avbrott från vardagen, mycket vila och varande. En längtan efter att förstå, utveckla mig själv och lära känna mig själv mer på djupet blev starkare. Jag deltog i en ”storyworkshop” med Storycoachen Catrin Sandberg och påbörjade programmet ”Tänk dig fri” med grymma coachen Johanna Friman, nu ska vi hänga ihop i minst ett halvår och det ska bli så spännande.

Maj avslutade med att sonen i huset konfirmerades och vi hade våra familjer hemma, min bror tog så fina kort från Konfirmationen.

Lärdomar i maj
 • Storyworkshopen gav mig insikter och lärdomar om mig själv och vad som ligger till grund för den jag är och hur jag fungerar. Som t.ex. att jag trivs i händelsernas centrum och att jag har ett behov av att förflytta gränser och påverka.
 • Självbildsboken med övningar av Cajsa Tengblad var intressant och lärorik. Att jag inte ska pressa mig så hårt för andras skull och att jag duger precis som jag är.
 • Att det var klokt och bra av mig att ställa in Designmarknaden trots att jag egentligen ville och var rädd att missa den. Jag hade aldrig orkat. Det är svårt att inse och att säga nej till saker som man egentligen vill men som man man inte orkar eller som kan förvärra ens situation och göra mer skada än nytta… men det är något jag jobbar på.
Tacksam för i maj
 • Min sjukskrivning – att ha fått hjälp, ett avbrott och tid att läka. (hur konstigt det än låter men så skönt att ha kommit till den insikten).
 • Att den här tiden gav mycket sol och värme och möjlighet att få vara ute i naturen och solen.
 • Möjligheten att ingå i programmet ”Tänk dig fri” och att få Johanna Friman som coach.
 • Fina vänner som tar en som man är och som bjuder på en oförglömligt mysig och festlig dag för hela familjen. Tack Familjen Lundin.

JUNI

Jag börjar äntligen känna att jag landat lite i min situation. Att saker och ting börjar falla på plats. Familjen åkte på sin första utlandsresa tillsammans, som vi längtat. Att höra Estelles kiknande skratt när planet lyfte och landade då det killade i magen och barnens och vår lycka när vi kommit fram till lägenheten vi fått hyra. Att umgås tillsammans utan några krav eller måsten i en hel vecka gjorde verkligen susen. Alicante bjöd på god mat, massa rörelse, upplevelser, inspiration, värme, vila och återhämtning. Ett minne vi kommer att bära med oss länge.

Hela juni fortsatte på detta tema, massa sol, bad och värme på hemmaplan. Vilken start på sommaren!

Lärdomar i juni
 • Även de som en tror står en nära kan utnyttja ens snällhet om man inte har vett att dra sin gräns i tid eller att vara tydlig från början. En viktig men tråkig lärdom.
 • Att ringa ett samtal behöver inte alls vara så svårt och läskigt som en först kan tro, det kan leda till att bli både inspirerande, givande och härligt.
 • Att vila och ta hand om sig är en förutsättning.
Tacksam för i juni
 • Min älskade familj och storfamilj och deras villkorslösa kärlek och stöd.
 • Min vän Sandra Furulund har kommit att bli ett otroligt fint stöd, fin vän och en stor tillgång i mitt liv både som samarbetspartner, coach, vänprenör och vän. Hon förstår, hjälpe och stärker mig. Hon är fantastisk på så många sätt!

JULI

Halvårsskifte och jag sätter nya intentioner och drömmar för framtiden. För att jag verkligen ska kunna släppa allt och landa har jag kommit till insikt i att jag behöver sitta ner och skriva ner en plan för mig själv om hur jag tänker mig hösten. Min läkare sjukskrev mig över sommaren och först nu känner jag ett lugn och att jag fått en ärlig chans att verkligen landa och tillfriskna under den här tiden, för mig var det viktigt att känna att jag hade tid på mig att kunna släppa allt. Det var först då jag kunde fokusera på att må bättre. Sommaren och värmen hjälpte också till.

Höstens Formex var redan bokad i och med det abonnemang vi hoppade på i samband med januaris mässa. Den gick inte att häva och rädslan för att inte kunna genomföra den var överhängande men hoppades också på att tiden tills dess skulle ge styrka och tillräckligt med hjälp, stöttning och återhämtning för att kunna genomföra den. Här kom Sandra in som en räddande ängel i tillvaron.

Blev glad över ett nytt verktyg, efter alla olika skrivböcker, mobilanteckningar och datoranteckningar, lappar och listor återupptäckte jag Evernote, ett program som hjälper mig att lugna hjärnan. Att hitta en enda plats som ger ordning och struktur för allt jag skriver.

Juli spenderades mestadels hemma och på Öland i mina föräldrars sommarstuga. Perfekt.

Lärdomar i juli
 • Det är så mycket lättare att slappna av och vila med en plan i sikte, oavsett om det sedan blir så så känns det ändå tryggt, i alla fall för mig.
 • Att det är viktigt att våga ha tillit att det kommer ordna sig även om en inte riktigt vet hur.
 • Att sätta gränser på ett bra och konstruktivt sätt gynnar alla. Man kan inte förvänta sig tankeläsning eller att andra tänker som en själv.
 • Vi är inte menade för alla.
Tacksam för i juli
 • En fantastisk semester, sol, bad och sommar. (Om jag nu bortser från torkan och bränderna som så klart var de stora baksidorna med den ihållande värmen).
 • Stödet från Svenska Tecknare när jag har frågor i min yrkesroll.
 • Min käre bror som jag kan prata med om alltifrån tekniska prylar, djupa frågor samt de ljuvliga bilderna han hjälpte mig att ta.
 • Fina människor som dyker upp i mitt liv och vill jobba med mig framöver.
 • Att ha fått påbörja min personliga resa så att jag får leva i min fulla potential och på ett mer hållbart sätt genom de insikter jag fått och får om mig själv.

AUGUSTI

Första delen av augusti var fortfarande semestermode på, men när makens semester var slut började också tankarna på Formex komma krypande. Ska jag orka, ska jag klara det, kommer det göra mer skada än nytta? Är det värt att förlora massor med pengar och inte delta när det egentligen är något jag vill satsa på om jag bara vore frisk och orkade? Det var tankar och frågor som dök upp i mitt huvud.

Jag var en hårsmån ifrån att ge upp alltihop men det kändes bara så surt och synd, inte bara pengarna som jag skulle förlora utan även att det är något jag kämpat så hårt för tidigare bara skulle ”spolas ner i toaletten”. Om jag skulle orka, vad skulle krävas av mig då, hur skulle jag kunna lägga upp det, vilka skulle vilja hjälpa till och hur?

Efter mycket om och men och mycket fram och tillbaka, så med stöd från min man, Sandra och resten av familjen, hjälp av vänner som skulle ställa upp på plats och efter samtal med min läkare, min chef och försäkringskassan så fick det bli så.

Sandra som är rutinerad fd. kommunikatör och numera stressrådgivare tog kommandot och jag kan inte beskriva min tacksamhet till henne, hon hade tänkt på allt.

Vi genomförde Formex, lanserade min och Sandras första gemensamma produkt, en fantastisk gåva till mänskligheten. Det tyckte jag redan när vi initierade samarbetet under våren 2017 men som av förklarliga själv kommit att bli än mer viktig för mig i och med min egen situation. En gåva till alla oss som varit i, är eller är nära den berömda väggen, som har lätt för att glömma bort oss själva och det faktum att vi är människor som faktiskt behöver vila och återhämtning; En Gåva med Lugn blev en succé och oerhört väl emottagen av så många och det är vi så glada och tacksamma över.

I am the boss of my own life - EA DesignStudio

Sist men kanske störst denna månad (eller kanske hela detta år) var att jag tog beslutet att SÄGA UPP MIG! Det var inte alls en enkel sak för mig. Mina kreativa arbetsuppgifter, varumärket och branschen tillsammans med mina fantastiska kollegor var som klippt och skuret för mig. Drömjobbet rentav – åtminstone till en början… dessvärre tog de administrativa uppgifterna all min tid och energi och kreativiteten och allt jag har att ge kom inte alls till sin rätt i den rollen.

Det kändes som det enda rätta valet men därmed ändå inget enkelt beslut. Jag hade inte en aning om vad som komma skulle och jag var fortfarande deltidssjukskriven och visste inte riktigt hur mycket jag vågade pressa mig själv eller vilka som skulle hitta till mig och anlita mig.

Nu skulle jag ju göra det jag gjort som anställd minus all koordinering och administration och fokusera på att bygga varumärken genom betydande design som skapar känsla och värde för människor och företag tillsammans med EA.s egna produkter. Jag fick helt enkelt öva på tilliten att det skulle lösa sig och med vetskapen om att jag har så mycket att ge, så mycket jag vill göra och att få göra det på mitt sätt och i mitt företag skulle ge den extra kraften och styrkan att klara det här med hjälp av alla fantastiskt fina människor jag har runt mig som hjälper, stöttar och rekommenderar mig till människor som behöver min hjälp. Det skulle ordna sig.

Lärdomar i augusti
 • Less is more! – Fast ibland är faktiskt ”more is more” oxå sant. 😉 Men just i det här fallet så är det viktigt att skala bort och minska ner, för att kunna se och upptäcka det väsentliga.
 • Vikten av att följa upp leads. Många är uppriktigt intresserade som besöker montern, lämnar sina uppgifter, tar en broschyr – men sen är det upp till oss att följa upp… avsätt tid och mod till det.
 • Tydlighet och att göra upp saker i förväg, även om det kan vara jobbigt att prata om så är det alltid viktigt att vara överens innan.
Tacksam för i augusti
 • Mitt Crew – som en mässbesökare uttryckte sig när vi började plocka ihop sista dagen. ”Det måste gå bra för dig, lyxigt att ha sitt eget crew med sig”. Där stod jag och pratade med henne medan Fredrik, Sandra och Gabriella börjat plocka ner montern. Ja det är verkligen lyxigt och jag är så tacksam! Tacksam även till Carol som hjälpte oss under veckan.
 • Alla som ännu en gång ställde upp på olika sätt; lånade ut släp, belysning, att jag fick köpa min älsklingssoffa från Jenny… Elin min mentor som stöttade och tipsade före mässan.
 • Sist men absolut inte minst – alla fantastiska besökare på mässan, kära återseenden, återkommande återförsäljare, nya återförsäljare, nya samarbetspartners och väldigt goda mässgrannar. Tack också till Formex och Anki på Stockholmsmässan för hennes engagemang, service och generositet. 
 • Min läkare, min chef, min man och familj för modet och hjälpen att fatta och underlätta mitt beslut om att lämna min anställning till förmån för att följa mitt hjärta.

September

Jag har nu tagit tjänstledigt under min uppsägningstid och påbörjat arbetet i mitt eget bolag. Det känns som en stor skillnad för mig mentalt att faktiskt ha tagit det här beslutet. Tidigare har jag inte tagit mig själv eller mitt företag på fullt allvar eller känt att jag kunnat ge det en ärlig chans. Jag har nästan förminskat mina framgångar och inte varit så intresserad av ekonomin i bolaget, det har ju varit så roligt. Det är klart att det kanske inte är så viktigt när man ändå trivs och har en lön från sin anställning som betalar maten på bordet, huslån och andra förnödenheter.

Genom att jag nu lämnar tryggheten mot friheten sätter jag mig själv och mitt företag i en helt annan situation. Så klart läskigt men det känns också lättare på ett sätt. Lättare att ta mig själv och min kompetens på allvar, lättare att se värdet i det jag gör och att få betalt för det så att jag och min familj kan leva och ha råd att leva det liv vi lever. Det har gjort mig mer intresserad av ekonomi, samtidigt är jag oerhört glad för att jag har min vän och fantastiska redovisningsbyrå Outside the Box som har läget under kontroll åt mig.

Jakten på en egen arbetsplats startade och det dröjde inte länge förrän vi fick in en fullträff. Ett eget rum som jag kunde använda som både studio och showroom för mina produkter på ett kontorshotell inte långt ifrån där vi bor. Det känns skönt att ha en arbetsplats utanför hemmet även om jag älskar möjligheten att vissa dagar faktiskt kunna välja att jobba från sängen om jag så skulle vilja eller på ett kreativt ställe i storstan…

Två viktiga möten om kommande konsultuppdrag inleddes och en ny återförsäljare till EA. familjen bidrog till mitt mig lugn och kände oerhörd tacksam över att bitarna började falla på plats. Jag deltog också i ”Starta Smart – Företagsskola” i samarbete med Almi och Science Park. 

EA. Designs katalog för vintern och våren blev klar och började skickas ut till de som skrivit upp sig på mässan. Fritiden ägnades mycket till vila, återhämtning och familjen med kalas och festligheter.

Lärdomar i september
 • Lättnaden i att ha fattat ett beslut och köra på det
 • Att allt ordnar sig fastän att man ofta inte vet hur så gör det faktiskt det, på ett eller annat sätt. Ha bara tillit och våga dela dina rädslor så att du slipper bära dem själv.
 • Att det är genom att satsa helhjärtat på sin business och ta betalt den riktiga passionen och kompetensen ligger. Det och mycket mer tog jag till mig under den lärorika och inspirerande föreläsningen med Johanna N på Slowfashion när hon gästade Science Park.
Tacksam för i september
 • Mig själv för min målmedvetenhet, att jag följer mitt hjärta och mina drömmar fastän att det är läskigt.
 • All fin hjälp och allt stöd det finns att få kostnadsfritt i vårt land när det kommer till att starta företag; Science Park, SNAB, Almi och Nyföretagarcentrum är så bra!
 • Att det är på RIKTIGT nu!

OKTOBER

Get to business! Att få mjukstarta på ett sätt men ändå verkligen på riktigt satsa helhjärtat på mitt företag. Ingen mer hobbyverksamhet eller på låtsas. Nu är det dags att hitta lönsamhet och jobba med det som ger mest energi på alla plan genom rätt typ av uppdrag och samarbeten. Frukostmötet med BNI var intressant och trevligt. Uppstarten med nya kunder och konsultuppdrag för Fagerhults Belysning och Arcos. Jobb för Bröderna Anderssons och ett nytt spännande bolag som jag ännu inte får avslöja namnet på…

Möte med ny vän och samarbetspartner, Charlotta Hurtig om vad vi kan göra för varandra och andra genom att jobba tillsammans. Oktober bjöd också på kickoff och konferens med min redovisningsbyrå och vän Veronika Ericsson i härliga Körunda. En blandning av jobb, spännande samtal, spa, god mat, vacker atmosfär och lite till jobb…

Jag blev intervjuad av Lillian Andersson på Sävsjöappen. Hon hälsade på mig i min studio. När hon sedan skrivit artikeln några dagar senare kände jag en sån tacksamhet och värme över hur väl hon fångat upp mig, det jag sa och det jag önskade förmedla. En artikel jag stolt bär med mig, har du inte Sävsjöappen nedladdad kan du också läsa artikeln här på eadesignstudio.se.

Jag lanserade min sprillans nya webbsida! YAY! Många månaders arbete och generös hjälp av supergrymma Frida gjorde att jag till slut kom till skott att börja fylla webbsidan med det innehåll jag ville att den skulle förmedla. En webbsida är ju ett ständigt pågående arbete men att äntligen komma till den dagen då man ropar ut till världen att den finns och att du är välkommen in att se, läsa och begrunda är allt lite läskig. Det är ju mitt viktigaste skyltfönster och där jag önskar ska träffa mina drömkunder rakt i hjärtat så att just du eller någon du känner vill arbeta med mig framöver.

Lärdomar i oktober
 • Genom att ta mitt företag, min kompetens och det jag vill åstadkomma på allvar lyser det igenom och gör att även omgivningen omgivningen gör det.
 • Ensam är inte starkast. Vi behöver varandra, att hjälpa och stötta i motgång men också i medgång – vi behöver också bli bättre på att be om hjälp och att ta emot hjälp. Man är inte svag eller okunnig för det, tvärtom!
 • Vikten av att våga lita på magkänslan, att ta upp rädslor i ljuset och våga prata om dem så gör det också att de blir mindre farliga…
Tacksam för i oktober
 • Nya kunder; Emmeli, Lotta, Jennie för förtroendet och en spännande resa framöver och ny återförsäljare; True Me i Växjö.
 • Tobias som rekommenderat mig till personer och företag som behövt min hjälp.
 • Maria som tog med mig på ett frukostmöte med BNI
 • Alla fina människor jag har runt omkring mig just nu

November

I början av november var det då dags för lanseringen av Personlig Almanackas nya Peppmodul, 55 olika designer, idé och formgivning av mig, flera som finns bland EA. Designs produkter som kort och posters finns nu som tillägg när man beställer en Personlig Almanacka, unika designer och stärkande budskap varje vecka, perfekt, eller hur!? Så roligt samarbete och bäst av allt att få jobba med ett så härligt gäng. När modulen lanserades var responsen överväldigande, allas glada tillrop och fina kommentarer, tack också alla nya fina följare som hittat till mig. 

Månaden gick till nya härliga kundmöten, samarbetspartners och fortsättning på befintliga kunduppdrag. Familjen, hälsa på farmor och farfar. Kalas och planering inför kommande marknader i vinter. Jag åkte på en lyxig tjejhelg med fina Emma. Vi bodde på Haymarket och såg föreställningen ”No more ficks to give” med Mia Skäringer. En föreställning som minst sagt tog tag i en.

I slutet av månaden besökte jag mina återförsäljare Helheten i Hillerstorp, deltog i tjejkväll på Mofas hus och på Grafitgrås fina och mysiga julmarknad i Kaxholmen tillsammans med Sandra och En Gåva med Lugn.

Lärdomar i november
 • Keep it simple, sweetie – julmarknader, skär ner på produkter, rekvisita och material. Boka in färre marknader och tänk på kvalitet snarare än kvantitet. Mät tiden det tar mot värdet det ger.
 • Ibland kan man faktiskt tänka ”better done than perfect” även om det tar emot.
 • Även när en har roligt kan det bli för mycket… Att viljan ibland är för stor och att orken ibland sviktar…
Tacksam för i november
 • Jossan som rekommenderade mig och visa min webbsida till hennes kollega och som sen resulterade i en ny fin kund och ett superroligt uppdrag.
 • Neola som även hon rekommenderat mig och visat min webbsida så att hennes släkting och vän kontaktade mig för ett spännande uppdrag.
 • Att Filip på Findson tog kontakt och för framtida samarbeten
 • För mötet med Magdalena – vilken fin person. Så glad över att ha fått börja lära känna henne.

December


December inleddes med designmarknad i Jönköping och helgen efter på A’la London i Borås. Båda fint arrangerade marknader med härliga besökare och kunder. Jag fick packa och skicka många beställningar som fina kunder lagt i webshoppen och hade öppet två onsdageftermiddagar i mitt showroom. Min fina återförsäljare och kund Magasin22 bjöd in till VIP-invigning och öppning i nya lokaler, fantastiskt roligt med en så fin butik i vår lilla stad Sävsjö.

Det var en händelserik både jobbmässigt och privat, det innehöll flera fina kunduppdrag, möten och planering inför nästa år där jag ser mycket fram emot fortsatta uppdrag och samarbeten med mina kunder och samarbetspartners. Jag skickade också ut ett julbrev till alla mina fina kunder och återförsäljare och innan jag tog helt julledigt levererade jag logotyp och symbol till Wetterbrandts Gård.

December är också tid för familj och vänner. Vi hälsade på min kära mormor, min fina hund Macho som sedan länge bor hos sin nya matte och fick fira hans 14-årsdag. Det vi inte visste då var att han bara några dagar efter lämnade jordelivet.

I mellandagarna deltog jag i Doroteas Planeringsmaraton. Jag älskar planering, reflektion och att strukturera upp och sätta upp mål och planer och tyckte det här var ett spännande sätt att göra det på inför nästa år. Många fina insikter fick jag under perioden. Vi åkte också med barnen till Skövdes badhus och dagen efter åkte maken och jag på tu man hand till Kosta Art Hotel för en personlig konferens med spa och supé till kvällen. Nyårsafton och tillika vår bröllopsdag firades i goda vänners lag hos min kära syster med familj. Perfekt slut på 2018 och jag är så taggad över vad 2019 har att erbjuda.

Lärdomar i december
 • Allt är möjligt för den som tror (och jobbar hårt…;))
 • Att jag behöver mer ordning och struktur – FOKUS
 • Att jag insett att jag inte är lika rädd längre, känner mig starkare och modigare och vill ge mig och mitt företag det vi förtjänar, vårt bästa!
Tacksam för i december
 • Therese och Sävebo för ny kund och nytt roligt uppdrag
 • Sandra för sällskap och hjälp vid vinterns designmarknader
 • Min dotter Antonia och min syster Rebecca som höll ställningarna på Vrigstad Julmarknad när jag själv stod på Jönköpings desigmarknad.
 • Ett riktigt spännande möte och uppdrag jag hoppas mycket på att påbörja i januari…
 • Att höra att Peppmodulen blivit sådan succé och att det är så många som beställt den världen över, siffran är för mig svindlande hög och på bara två månader. ❤️ 
 • Veronika som skött EA.s ekonomi på ett fantastiskt sätt, när jag kommit med frågor har hon svarat direkt, hon har tipsat om effektiviseringar och investeringar, hon har stöttat och engagerat sig, hon har hjälpt mig att växa och att få höra från henne att jag inte bara nått mitt omsättningsmål för året utan höjt det med 14,3% kändes mäktigt och att jag nu efter alla stora utgifter i och med bl.a. Formex och att jag haft mitt företag som sidosyssla nu kan få ett positivt resultat mitt andra räkenskapsår, känns fantastiskt!

Tack för ett fantastiskt år… för dig som är nyfiken på intentionen och målsättningen för 2019 ser ut så kommer det att komma framöver. Vill du ta del av EA.s topp 9 för 2018 kan läsa det här.

Allt det bästa,
~ Emmeli