GRAFISK FORM

Konsten att sätta ihop text och bild. Att följa en visuell identitet skapar helhet och en tydlig avsändare som når fram igenom bruset. Avgörande för attraktionskraften.

Genom att följa en tydlig grafisk profil bygger vi upp varumärket långsiktigt, skapar igenkänning och trovärdighet hos mottagaren. Som grafisk formgivare ser jag till att alla delar harmonierar med varandra. Typsnitt, logotyper, färger och grafiska element tillsammans med bilder. Att det är lätt för ögat att ta till sig och skapar attraktionskraft. Design handlar om användarvänlighet och typografi av god läsbarhet. Båda avgörande för om ditt varumärke når igenom det brus av kommunikation de möts av på en dag i både digitala och tryckta medier. Jag hjälper dig från idé till färdig produkt.

TJÄNSTER

Följande tjänster är exempel på vad jag kan bidra med som grafisk formgivare:

Tidnings- & Katalogdesign

Behöver du hjälp med din tidning, katalog eller broschyr, då har du kommit rätt. Design och layout är min spets, men jag kan också bidra med projektledning, innehåll, skriva och renodla texter samt fotografera. Jag har stenkoll på regler inom typografi och design som är avgörande för att skapa ett intressant och tilltalande medium för din målgrupp.

Bokomslag & Sättning av böcker

”Don’t judge a book by it’s cover” sägs det ju. Faktum är att det är precis vad vi ofta gör… Omslaget är bokens skyltfönster och en bild eller en design kan just säga mer än 1000 ord. Även om klyschorna haglar så ligger det mycket i det. Jag hjälper dig med både bokomslag och sättning av boken så att innehållet speglas i omslaget och texten blir lätt och intressant att läsa och ta till sig.

Trycksaker

I den digitala värld vi lever i är det lätt att tro att trycksaker inte längre behövs. Jag tror att det är precis tvärtom. En genomtänkt, kvalitativ trycksak, med rätt val av design i kombination med pappersval, bindning och format, när varumärket ska förmedla något extra. Då är en trycksak framför en digital, oslagbar.

Annonser, Banners & Posters

Oavsett om det är annonsering i tryck eller digitalt är det viktigt att på en specifik yta fånga intresset hos mottagaren med hjälp av form, text och bild. Att tänka över flera kanaler och medier, och att skapa en serie med annonser som passar ihop, talar samma tydliga språk även om de har olika budskap eller utseende. 

Storformat, Rollups & Skyltar

Att jobba med storformat kräver sin typ av kompetens. Att kunna visualisera storlek, ta fram material som är skalbart tekniskt och samtidigt tänka på innehåll, ingång och att förmedla rätt känsla med rätt information på ett tilltalande sätt som gör att målgruppen dras till just dig och ditt varumärke, kan vara en konst jag kan hjälpa dig med.

Förpackningsdesign

En förpackning ska förmedla samma känsla som dess innehåll, därför är förpackningen så viktig. Den förmedlar det mottagaren förväntar sig av produkten, skapar känsla och produktplacering. Med förpackningen hjälper jag dig att positionera din produkt rätt både i butikshyllan men framförallt där ditt varumärke hör hemma.

Till Husqvarna Divisionens årliga top management möte levererade Emmeli presentationsmatieral till respektive talare.  Emmeli var extremt proffsig i sitt sätt att hantera flera stakeholders och levererade snabbt och säkert på uppdraget.

Ingrid Ekström
Global Director Marketing, Husqvarna Division
ART DIRECTION
GRAFISK FORM
KOMMUNIKATION

Portfolio

Kolla in några av mina senaste slutförda projekt.

Kontakt

Vill du att jag kontaktar dig? Fyll i formuläret så återkommer jag till dig.

JURIDISKT NAMN
Emmeli Ahlander
Design Studio AB

SOCIALA MEDIER

STUDIO & SHOWROOM
Parallellgatan 4
576 33 Sävsjö

INVESTERA I DITT VARUMÄRKE?
hej@eadesignstudio.se
073 77 22 777